Unde esti tu?

Secțiunea „Unde ești tu?” este adresată părinților și reprezintă efortul nostru de a ieși în întâmpinarea celor ce doresc să ofere o educație Creștină copiilor lor și a izvorât din conștientizarea importanței implicării personale a părinților în procesul de educație. Datorită presiunilor crescânde exercitate de stilul de viață modern asupra părinților, deseori aceștia nu mai au nici timpul și nici energia implicării personale, motiv pentru care apelează la diverși substituenți: sistemul public de educație, rude apropiate, lumea virtuală etc. „Unde ești tu?” (Facerea 3:9) este însă întrebarea pe care Dumnezeu o adresează fiecărui părinte în parte și asta pentru că această stare prezentă are un efect devastator pe termen lung asupra relației dintre copii și părinții lor.

Astfel, în cadrul acestei secțiuni ne-am propus să oferim părinților un material săptămânal, material pe care-l vor putea parcurge împreună cu copiii la sfârșitul săptămânii. Acest material va fi compus din documente .pdf și unul video. Lecțiile au drept scop dezvoltarea caracterului și sunt compuse dintr-o introducere în subiect, urmată apoi de o poveste, un scurt filmuleț, o istorie Biblică și un verset de memorat. Toate acestea sunt prezentate în formă de slide-uri în documentul video. Primul document .pdf conține materialul pe care părintele îl lecturează copiilor, cel de-al doilea sugestiile noastre pentru părinți, iar cel de-al treilea una sau mai multe imagini legate de povestirea și istoria Biblică folosite în cadrul materialului și care pot fi colorate de copiii pasionați de culori.

Aceste materiale vor fi publicate în fiecare zi de luni a săptămânii, în așa fel încât până la sfârșitul acesteia prinții să se familiarizeze cu subiectul și să-i aducă îmbunătățiri. În vederea acestui lucru, vă invităm în camera de discuție de pe Facebook pentru a împărtăși opiniile dumneavoastră întregii comunități astfel încât toți ceilalți părinți să beneficieze de ideile tuturor. După parcurgerea materialului împreună cu copiii, vă invităm în aceeași cameră de discuție pentru a împărtăși tuturor întreaga experiență avută cu proprii copii, dificultățile întâmpinate etc. astfel încât să învățăm toți de la toți.

DISTRIBUIȚI